TEKNOTASARIM TURNUVASI

16.04.2024 45

Sayın öğretmen arkadaşlarım okulumuz 7 Mayıs günü TeknoTasarım Turnuvası adında Robotik Kodlama Sergisi ve Yarışması düzenlenecektir. Sergi ve yarışma tüm öğrencilerimize açıktır.  Sergi günü velilerimizde davetli olacaktır. Yarışma ie ilgilii bilgileri ve aşağıda paylaşacağım linki sınıf gruplarından paylaşarak öğrencilerinize duyurmanızı rica ederim.

Katılım için TIKLAYINIZ

Yarışmanın Konusu ve Amacı

Okulumuz her sınıf kademesinden olan öğrencilere yönelik düzenlenen ödüllü mikrodenetleyici kullanarak robotik kodlama ve tasarım yarışması ile, Türkiye Cumhuriyetinin 100.yılı etkinlikleri kapsamında teknolojik kodlama ve tasarım alanında farkındalık oluşturulması ve bu konuda bilinç düzeylerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Yarışmaya Başvuru Koşulları

 Yarışmaya okulumuzun her kademeden öğrencileri katılabilir.

 Yarışmaya katılım ücretsizdir.

 Yarışmaya katılımda gönüllülük esastır.

Yarışmaya Katılacak Projelerde Aranan Şartlar

 Yarışmaya gönderilecek projelerde mikrodenetleyici olarak ARDUINO kullanılacaktır.

 Devreler delikli pertinant veya pcb üzerine monte edilmelidir.(Breadboard üzerinde kurulmuş devreler kabul edilmez.)

 Hazırlanan tasarım bir prototip şeklinde 3D yazıcıdan alınan çıktılar ile veya mukavva yada ahşap parçalar ile sunulmalıdır.

 Tasarımlar başvuran kişiler tarafından bizzat yapılmalıdır.

 Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca bir proje ile katılabilir.

 Projeler 1 kişi ya da en fazla 2 kişilik ortaklıklar ile hazırlanabilir.

 2 kişilik ortaklıkların ödül aldığı projelerde ödül ortaklar arasında eşit olarak paylaştırılır.

 Proje sunumları yapılırken proje adı ve proje amacı bir A4 kağıdında yatay olarak açıkça belirtilip, sunum masasının görünen bir kısmına asılmalıdır.

Başvuru Elemeler ve Projelerin Değerlendirilmesi

 Başvuran tüm projeler 8 Mayıs 2024 tarihinde okulumuz idaresince gösterilen alanda sergilenecektir. Sergilenen projeler Müdür Yardımcısı Zeynep Kabakçı başkanlığında Elektrik-Elektronik Alanı ve Bilişim Tek. Alanı öğretmenlerinden oluşan bir komisyonca incelenir ve değerlendirilir. Bu inceleme ve değerlendirmelerde şartnameye uymayan eserler elenir.

 Ödüle layık görülecek projeler kurulan komisyonca sergi sırasında notlandırmak suretiyle belirlenerek gün sonunda ilan edilir.

Değerlendirme Komisyonu

 Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 1(Bir) Bilişim Teknolojileri Alan öğretmeni Vildan Bayram, 1(Bir) Bilişim Teknolojileri Alan öğretmeni Aydın Kavak, 1(Bir) Elektrik-Elektronik Alanı Öğretmeni Fatma Erçin, 1(Bir) Elektrik-Elektronik Alanı Öğretmeni Ercan Arıkan olmak üzere toplam 4(dört) kişi görev alır.

 Yarışmanın sonucu 7 Mayıs 2024 günü saat 16.00’da sergi alanında ve okulumuz internet adresinde ve sosyal medya hesaplarında yayınlanacaktır.

1.Geleneksel TeknoTasarım Turnuvası Ödülleri

Yarışmada dereceye giren okulumuz öğrencilerine verilecek ödüller aşağıdaki şekildedir.

Birincilik Ödülü: 1 aylık yemekhane kartı+klavye mouse seti

İkincilik Ödülü: 1 aylık yemekhane kartı+powerbank

Üçüncülük Ödülü: 1 aylık yemekhane kartı+klavye mouse seti

Dereceye giren öğrencilere verilecek ödüller için tören yapılması halinde yeri ve tarihi ayrıca okul idaresi tarafından duyurulacaktır.

Yarışma Takvimi

Son Başvuru Tarihi: 27 Nisan 2024